Home
Marianne
Foto's werk marianne
Exposities
Interessante links
Contact
E-mail mij

 

 

 

Marianne van der Veen, na een opleiding tot illustratrice ( A.B.K. Minerva ’87 ) besloot ik dat ik “ beesten maken” leuker vond dan in opdracht tekeningen maken.  En sinds begin ’90 maakt ik “feestbeesten” ;  kleurige beesten van papier maché, vaak op hoge poten lijken ze te zijn weg gelopen uit een sprookjes wereld.  Een wereld veel mooier dan die van ons. Kleuriger en vrolijker. 

Ook maak ik ruimtelijke illustratie's; niet op papier maar van papier. Ik gebruik papier maché op basis van karton. Dit materiaal is belangrijk voor me.  Zonder machines/ of apparaten maak ik wat ik wil, waardoor een bepaalde eenvoud ontstaat.

Inspiratie doe ik op in de wereld van alledag; dingen die ik zie, hoor, voel of ruik. Naast beesten maak ik ook “ torens en huisjes van verlangen” , ze verbeelden de verlangens van de mens in het algemeen en die van mezelf in het bijzonder. Boten en poezen behoren ook tot de favoriete onderwerpen. Vooral ook omdat deze onderwerpen in het "leven van alledag" passen; ik woon  met Jos op een tjalk in de binnenstad van Groningen samen met Max en Joris.  ( 2 heel erg lieve maar ook 2 heel erg ondeugende katertjes... )

 

 

 

 

vooral als ze slapen heeeeeeeeeeeeeeeel erg lief ....